Aebe Aalberts neemt het stokje over van Johan Tjalsma.
Aebe Aalberts neemt het stokje over van Johan Tjalsma. Foto: Ingezonden

Aebe Aalberts nieuwe fractievoorzitter CDA Fryslân

Algemeen

Na acht en een half jaar als fractievoorzitter van de CDA-fractie in Provinciale Staten van Fryslân draagt Johan Tjalsma deze functie de komende weken over aan Aebe Aalberts uit Damwâld.

Aebe Aalberts (1977) is statenlid sinds 2019. Hij verdient zijn inkomen vooral als sectorspecialist bij LTO Nederland. Aebe is getrouwd, vader van vier kinderen en woonachtig in Damwâld.

“Enorme inzet”

Aebe Aalberts: “Allereerst wil ik Johan danken voor zijn enorme inzet. De komende weken zal ik beetje bij beetje zijn taken overnemen om per 1 januari aanstaande dat in het geheel te doen. Dank aan de fractie voor haar steun mij als voorzitter te kiezen. Samen blijven we ons vol inzetten foar Fryslân.”

“Straks 12 jaar statenlid”

Johan Tjalsma: “Na deze statenperiode (tot maart 2023) ben ik twaalf jaar statenlid geweest. Daarom is het nu ook de tijd dat ik graag het fractievoorzitterschap wil overdragen. Ik ben acht en een half jaar met veel plezier voorzitter geweest. In Aebe heb ik een goede opvolger, met wie ik me het laatste jaar van deze periode zal blijven inzetten voor de Friese zaak.”

Voorzitter Theo Joosten van CDA-Fryslân feliciteert Aalberts met zijn nieuwe functie. Ook bedankt hij wil hij Johan Tjalsma voor diens jarenlange inzet voor de fractie.