Het 'Bulthuis-akwadukt' bij Burgum krijgt een inspectie- en onderhoudsbeurt.
Het 'Bulthuis-akwadukt' bij Burgum krijgt een inspectie- en onderhoudsbeurt. Foto: Ingezonden

Werkzaamheden bij aquaduct Burgum

Algemeen

Van 13 tot en met 24 december vinden er werkzaamheden plaats bij het Bulthuis-aquaduct ter hoogte van Burgum. De Sintrale As bestaat inmiddels vijf jaar en daarmee is het tijd voor een inspectie van het aquaduct. Tegelijk met de inspectie wordt er onderhoud uitgevoerd. 

De overlast voor het verkeer wordt hierbij zo veel mogelijk beperkt. De planning voor de werkzaamheden ziet er als volgt uit: week 50, van 13 tot en met 17 december: de oostzijde van het aquaduct, in de noordelijke rijrichting (van Nijega naar Dokkum). De maximum snelheid is tijdelijk 70 kilometer per uur en er is één rijstrook beschikbaar.

Maximaal 70 kilometer per uur

Week 51, van 20 tot en met 24 december: de westzijde van het aquaduct, in de zuidelijke rijrichting (van Dokkum naar Nijega). De maximum snelheid is ook dan tijdelijk 70 per uur en er is dan ook één rijstrook beschikbaar.

Aquaducten, viaducten en bruggen worden regelmatig geïnspecteerd. Waar nodig wordt er dan onderhoud uitgevoerd, in opdracht van de provincie Fryslân. Zo blijven deze civiele kunstwerken goed functioneren en is het gebruik ervan veilig voor de weggebruiker.