Afbeelding
Foto: Fonger de Vlas, archief It Fryske Gea

It Fryske Gea zoekt verhalenvertellers! (Excursieleiders)

Algemeen

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. De organisatie heeft als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. De inzet van excursies draagt hieraan bij. Op jaarbasis organiseert It Fryske Gea rond de 900 excursies voor circa 16.000 deelnemers, jong en oud. Om dit te kunnen blijven realiseren zoekt It Fryske Gea diverse excursieleiders.

Als excursieleider neem je deelnemers mee op natuurbeleving met aandacht voor de rijkdom, ecologie en cultuurhistorie. Een gemiddelde excursie duurt tussen de anderhalf en twee uur. Van een excursieleider wordt veel enthousiasme gevraagd. Dit in combinatie met een basiskennis van natuur en ecologie. Daarnaast ben je minimaal één of twee maal per maand beschikbaar voor het begeleiden van een excursie in één van de meer dan 60 natuurgebieden van It Fryske Gea. Voorafgaand neem je deel aan een training tot excursieleider, die vier maanden duurt en om de week op de avond wordt gegeven. Zo leer je alle kneepjes van het vak om vol vertrouwen op pad te kunnen gaan!

Excursieleider bij It Fryske Gea is een vrijwillige functie. Wel worden de reiskosten vergoed en krijg je juiste kleding voor dit buitenwerk. Daarnaast ontvang je een gratis lidmaatschap (inclusief kwartaalmagazine), het vrijwilligersblad en wordt er elk jaar een speciale vrijwilligersdag georganiseerd. Want naast jouw bijdrage aan natuurbescherming is het ook vooral heel leuk en gezellig!

Kijk voor ervaringen van vrijwilligers die je voorgingen op www.itfryskegea.nl/vrijwilligers. Wil je meer weten? Bel dan op 0511 - 53 96 18 of mail jouw contactgegevens naar bcdealdefeanen@itfryskegea.nl. In het kader van het integriteitsbeleid vraagt It Fryske Gea om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).