Wethouder Bert Westerink en Marianne Smit openen de vestiging van Mindful State te Drachten.
Wethouder Bert Westerink en Marianne Smit openen de vestiging van Mindful State te Drachten. Foto: Ingezonden

Mindful State geopend in Drachten

Zaterdag 27 november heeft wethouder Bert Westerink van Smallingerland het mindfulness-, yoga- en welzijnscentrum met een mind- & body-concept-store van Mindful State geopend aan het Moleneind 25 ZZ in Drachten.

Op de monumentale locatie complimenteerde de wethouder oprichtster Marianne Smit met het initiatief om dit bedrijf op te zetten. Westerink, afkomstig uit een ondernemersgezin, weet als geen ander wat erbij komt kijken om een bedrijf te beginnen en draaiende te houden. Voor de gemeente is het belangrijk dat er mensen zijn die initiatief tonen om te ondernemen. “Respect hiervoor, zeker in deze tijd van Corona”, aldus Westerink.

‘Ware ambassadeur’

Hij vindt het ook heel positief dat Marianne Smit terug komt vanuit Amsterdam naar haar ‘roots’ in het Noorden. Hij meent dat ze daarmee een ware ambassadeur is voor dit gebied. Het is hem namelijk opgevallen dat meer mensen trots mogen zijn op wat deze regio te bieden heeft. 

De opening werd ingeluid met het doorknippen van een lintje. Marianne Smit memoreerde dat dit lintje nog afkomstig is uit haar oma's hoedenwinkel van zestig jaar geleden in Marum. Smit heeft warme herinneringen aan deze omgeving. Ze vestigt zich hier met Mindful State om zich te richten op duurzaam en mentaal welzijn van mensen en organisaties.

Mindful State, Moleneind 25 ZZ, 9203 ZW Drachten Centrum, Tel: +31 (0) 62 42 10 455, E-mail: info@mindfulstate.org

Wethouder Bert Westerink en Marianne Smit openen de vestiging van Mindful State te Drachten.