Een deelnemer achter de pc.
Een deelnemer achter de pc. Foto: Ingezonden

Cyber Beppe: online ticht by hûs!

Voor veel ouderen wordt het netwerk steeds kleiner en blijkt het moeilijk om nieuwe contacten te maken: eenzaamheid ligt op de loer. De afgelopen twee jaar is dit nog duidelijker zichtbaar en voelbaar geworden. Even ergens koffiedrinken, een loopje naar de winkel, op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen: veel van deze zaken zijn helaas ook nu niet altijd mogelijk. Cyber Beppe van KEaRN is wellicht de oplossing!

Met Cyber Beppe kunt u namelijk digitaal vanuit uw eigen huiskamer contact maken én houden met familie en (nieuwe) vrienden. Met Cyber Beppe wil KEaRN de deelnemers kennis laten maken met de moderne mogelijkheden van ontmoeting. Dit alles in de vertrouwede en veilige omgeving van de eigen huiskamer.

Naast het ‘contact op afstand’ heeft Cyber Beppe ook een maatje-element. Alles wordt namelijk geregeld en uitgelegd door vrijwilligers. Zij ondersteunen de deelnemer bij alle stappen. De vrijwilliger komt op afspraak bij u thuis en neemt alles mee wat nodig is: een apparaat waarmee het contact kan worden gemaakt. Dit apparaat is voorzien van een groot helder scherm en goed geluid. Geen internet? Dat is geen probleem, ook hier wordt voor gezorgd. Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd en u wordt bij alles stap voor stap geholpen. Digitale kennis is niet nodig, ook hoeft u zich geen zorgen te maken over apparaten of verbindingen. Natuurlijk wordt er veilig gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Bent u of kent u iemand die graag via Cyber Beppe contact wil maken of houden? Of lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact op met Norma Klarenbeek (06 - 558 414 40) of Frouwina van Dekken (06 - 102 876 32). Zij kunnen ook antwoord geven op andere digitale vragen. Meer informatie is te vinden op www.kearn.nl/projecten.