De beoogde GL-lijsttrekker in Achtkarspelen Tjitske Veenstra, nummer twee Rick Weggen en nummer drie van de voorlopige lijst Marleen Miedema. De ledenvergadering beslist definitief op 11 december, ook over het verkiezingsprogramma.
De beoogde GL-lijsttrekker in Achtkarspelen Tjitske Veenstra, nummer twee Rick Weggen en nummer drie van de voorlopige lijst Marleen Miedema. De ledenvergadering beslist definitief op 11 december, ook over het verkiezingsprogramma. Foto: Ingezonden

Tjitske Veenstra beoogd lijsttrekker van GroenLinks Achtkarspelen

Algemeen

Het bestuur van GroenLinks Achtkarspelen draagt Tjitske Veenstra voor als lijsttrekker GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

Sinds 2018 is Tjitske raadslid in de gemeente Achtkarspelen. De nummers twee en drie van de lijst zijn Rick Weggen en Marleen Miedema. Zij vormen samen met andere kandidaten op de lijst een enthousiast team dat wil zorgen voor frisse ideeën en een verbindende koers in de gemeente Achtkarspelen. Op de ledenvergadering van 11 december aanstaande zullen de leden stemmen over de voordracht van Tjitske Veenstra en de rest van de kandidatenlijst. Daarnaast zal het verkiezingsprogramma vastgesteld worden.