De heer Sijbe Bijlsma krijgt bloemen van burgemeester Jeroen Gebben.
De heer Sijbe Bijlsma krijgt bloemen van burgemeester Jeroen Gebben. Foto: Jantsje Wiersma

Sijbe Bijlsma uit Noardburgum is vrijdag 102 jaar geworden

Algemeen

De heer Sijbe Bijlsma uit Noardburgum blies op vrijdag 19 november maar liefst 102 kaarsjes uit. Burgemeester Jeroen Gebben kwam maandagmiddag langs om de heer Bijlsma te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal en overhandigde bij de voordeur een mooi bos bloemen namens de gemeente.

De heer Bijlsma woont al zijn hele leven in de gemeente Tytsjerksteradiel. Hij werd 102 jaar geleden geboren aan de Zomerweg in Burgum en woonde later op verschillende plekken in de omgeving van Burgum en Noardburgum. Bijlsma is getrouwd geweest met Akke Elterdink. Zij overleed 10 jaar geleden op 87-jarige leeftijd. Het echtpaar Bijlsma - Elterdink kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter, die beiden met hun gezinnen in De Westereen gingen wonen. Er werden drie kleinkinderen, twee achterkleinkinderen en een achterachterkleinkind geboren.

Bijlsma begon zijn loopbaan in een eigen tuinderij waar hij groenten verbouwde die hij vervolgens verkocht op de markt. In de winter verdiende hij bij als mollenvanger. Vanaf 1947 werkte hij tot aan zijn pensioen als stratenmaker.

De heer Bijlsma is nog gezond en woont zelfstandig met behulp van thuiszorg en een hulp in de huishouding.