Auteur Philip Dröge schrijft in 'Moederstad' over zijn voorouders in Batavia en over deze wereldstad in wording.
Auteur Philip Dröge schrijft in 'Moederstad' over zijn voorouders in Batavia en over deze wereldstad in wording. Foto: Ingezonden

Lezing Philip Dröge over boek ‘Moederstad’

Algemeen

Journalist en schrijver Philip Dröge komt dinsdagavond 30 november naar Bibliotheek Drachten voor een lezing over zijn nieuwste boek ‘Moederstad’. In dit boek gaat hij in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia, waar zijn voorouders woonden.

Meer dan drie eeuwen lang woonden Dröges voorouders in de stad Batavia, heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? En hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Meeslepende zoektocht

Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Uit het verleden duiken de meest verrassende voorvaders en -moeders op. Een Duitse soldaat die aan het moorden slaat, een slavin van Soembawa, een Hollandse haremhouder en een Chinese vrouw met erg lange oorlellen. Samen vertellen ze het verhaal van een metropool in wording.

Kaarten & Coronatoegangsbewijs

Kaarten voor de lezing kosten € 10,- (voor bibliotheek- en SLAS leden € 8,-) en zijn te koop bij de klantenservice van de bibliotheek en online via de agenda op www.bibliotheekdrachten.nl

De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Smallingerland (SLAS) en Bibliotheek Drachten. De organisatoren merken op: “We hebben alle maatregelen getroffen om je bezoek aan deze activiteit in de bibliotheek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Bezoekers van 13 jaar en ouder vragen we een geldig coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.”