Vanwege asfalteringswerk tussen Gytsjerk en E10 zal dat stuk weg zes dagen afgesloten zijn voor autoverkeer.
Vanwege asfalteringswerk tussen Gytsjerk en E10 zal dat stuk weg zes dagen afgesloten zijn voor autoverkeer. Foto: Ingezonden

N361 tussen Gytsjerk en E10 zes dagen gestremd

Algemeen

Vanwege asfalteringswerkzaamheden is de N361 tussen de rotonde in Gytsjerk en de kruising bij E10 (Swarteweisein) vanaf maandag 29 november 6.00 uur tot zaterdag 4 december 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit wordt omgeleid via de Sintrale As. Het asfalteren wordt uitgevoerd door BAM Infra Regionaal uit Drachten in opdracht van de provincie Fryslân.

Er komt een nieuwe asfaltlaag op de weg tussen de rotonde bij Gytsjerk en de kruising met de Rinia van Nautaweg. Ter hoogte van deze kruising is een brug aangelegd. Ook is de wegconstructie aangepast. Aan beide kanten van de weg komen smalle stroken lichtgekleurd asfalt.

Het werk wordt gecombineerd met het aanpassen van de wegbelijning tussen de Rinia van Nautaweg en het kruispunt bij E10. Eerst worden de middenstrepen op de weg verwijderd. Daarna komt er nieuwe belijning aan de zijkanten.

Het openbaar vervoer rijdt een alternatieve route. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. De omleidingsroute is via de Sintrale As en wordt met borden aangegeven. Meer informatie over de werkzaamheden en de stremming is te vinden op www.fryslan.frl/N361 .