De kousenbus op de Morra in Drachten met op de achtergrond het pand waarin Helfrich Compressiezorg gevestigd is.
De kousenbus op de Morra in Drachten met op de achtergrond het pand waarin Helfrich Compressiezorg gevestigd is. Foto: Ingezonden

Geen eigen risico meer en wel kousen nodig? Bestel dan dit jaar nog bij Helfrich Compressiezorg

Algemeen

Bent u al door uw eigen risico heen en heeft u nog elastische kousen en/of aan- en uittrekhulpmiddelen nodig? Compressietherapeut Klaas Helfrich raadt dan aan om deze dit jaar nog te bestellen. “Zowel elastische kousen als aan- en uittrekhulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Als u al op 385 euro eigen risico zit, betaalt de zorgverzekeraar de kosten. Wacht dus niet tot volgend jaar.”

De compressietherapeuten heten u van harte welkom in één van de praktijkruimten van Helfrich Compressiezorg in Drachten of Surhuisterveen waar ze met veel zorg uw elastische kousen opmeten. Bent u niet meer zo mobiel? Dan komt een compressietherapeut met de kousenbus bij u thuis. Helfrich vindt het belangrijk dat u vlot wordt geholpen. “Binnen twee dagen heeft u al een afspraak. Vaak komen onze ambulante compressietherapeuten dezelfde week nog bij u thuis.”

Ook aan- en uittrekhulpmiddelen vallen onder de basisverzekering, legt Helfrich uit. “Als u niet meer zo goed voorover kunt buigen, zijn armverlengende hulpmiddelen ideaal. Zo kunt u toch zelf uw kousen nog aan- en uitrekken en blijft u zelfredzaam. Wanneer het thuiszorg bespaart, wordt het vergoed, dit geldt ook voor bijvoorbeeld de Doff N’ Donner, HandyLegs en Dressbuddy en de ergotherapeut die hiermee kan helpen.” Helfrich Compressiezorg levert ook armkousen, compressiebroekjes, thoraxbandages, klittenbandzwachtels en verbandschoenen. Daarnaast kunt u er terecht voor alternatieve compressiehulpmiddelen.

Voor meer informatie, een afspraak of het kopen van een glijzak, griphandschoenen of de inmiddels befaamde Helfrich kousengel voor onder de kousen, kunt u dagelijks (het liefst ’s ochtends) bellen met 0512-745151.

Helfrich Compressiezorg | De Kolk 16, Surhuisterveen of Morra 2 Drachten, ingang noord | 0512-745151 | www.helfrichcompressiezorg.nl