Tristan Bangma vertelt scholieren over zijn topsportprestaties.
Tristan Bangma vertelt scholieren over zijn topsportprestaties. Foto: Sportbedrijf Drachten

Paralympisch Kampioen Tristan Bangma vertelt

Algemeen

Vrijdag 12 november stond bij OBS de Meander, PCBS de Voorde en VSO de Zwaai in het teken van baanwielrenner Tristan Bangma en zijn topsportprestaties. Met een indrukwekkend verhaal nam Tristan de leerlingen van de drie scholen mee in zijn traject: over acceptatie van zijn beperking en met name over zijn topsportprestaties.

In het kader van de Maand van Aangepast Sporten vanuit Sportbedrijf Drachten heeft Tristan Bangma meerdere presentaties op scholen in Drachten verzorgd. Tristan heeft een visuele beperking en afgelopen zomer bij de Paralympische Spelen in Tokyo twee medailles gewonnen. Waarvan zelfs één gouden medaille, samen met piloot Patrick Bos, op de vier kilometer bij het baanwielrennen.

Zijn verhaal vertellen en anderen inspireren was het uitgangspunt, waarbij de quote ‘je kunt meer dan je zelf denkt’ centraal stond. Na afloop van de presentatie werd Tristan overspoeld door vragen. De leerlingen waren zeer onder de indruk en wilden na afloop natuurlijk graag een handtekening van hem.