Geartsje Dupon aan het werk in haar atelier.
Geartsje Dupon aan het werk in haar atelier. Foto: Ingezonden

Open dagen goud- en zilversmid en juwelier Geartsje Dupon

Op vrijdag 19 november en zaterdag 20 november houdt Geartsje Dupon tussen 10.00 en 17.00 uur open dagen in gezellige kerstsfeer in haar winkel en atelier aan de Dr. Kijlstraweg 30 in Mûnein. U bent welkom in haar atelier, daar vertelt ze u over het mooie ambacht van goudsmid en is het mogelijk om uw sieraden te laten testen.

“Ook kunnen we de mogelijkheden bespreken, wat u zoal met uw goud kunt doen. Wilt u er iets nieuws van laten maken of wilt u het inleveren? Veel is mogelijk”, weet Dupon.

Vanwege de aangescherpte maatregelen ontvangt zij u graag met een mondkapje in haar atelier of met uw QR-code. Achter een scherm kunt u plaats nemen en dan kan het mondkapje af.

Dupon houdt het vuur in de oude smidse van het dorp, waar haar atelier gevestigd is, brandend. Ze geeft er workshops en ze smeedt er heel persoonlijke sieraden. Bij Geartsje Dupon kan men terecht voor het laten ontwerpen van unieke sieraden van goud of zilver. Zij is juwelier en goudsmid. Tevens is zij keramiste en geeft diverse workshops en cursussen pottenbakken.

Zij volgde haar passie en rondde haar vakopleiding tot goudsmid af in Schoonhoven. Wie een bijzonder en op maat gemaakt sieraad zoekt, kan bij haar terecht. De meeste sieraden die Dupon maakt, zijn in opdracht. “Het zijn unieke projecten. Meestal gaat het om oude sieraden uit de familie, waar ik iets nieuws van maak. Er is dan sprake van emotionele waarde. Het goud komt van een overleden (groot)ouder of partner. Ik ga dus ook zorgvuldig te werk. Ik wil de persoon die tegenover me zit, echt leren kennen en de wensen en emoties die er mee samenhangen vangen en verwerken in het sieraad. De reactie op het eindresultaat is dan ook heel waardevol voor mij.”

Inmiddels heeft zij al heel wat sieraden gemaakt. Als aandenken bewaart ze plakboeken vol foto’s van haar creaties van de afgelopen jaren. “Er zit ook veel van mezelf in die sieraden. Het mooie van dit vak vind ik dat ik op deze manier een uniek sieraad kan maken, vaak bedoeld voor een bijzondere gelegenheid als een huwelijk of als herinnering. Hierbij gebruik ik vaak erfstukken of een bestaande trouwring. Maar ook as van een overledene kan er in worden verwerkt, evenals haar of een vingerafdruk. Het geeft veel voldoening om een dergelijk sieraad te mogen maken”, aldus Dupon.

Haar creativiteit kan ze eveneens kwijt in de eigen lijn sieraden die ze ontwikkelt.

Collecties van mooie merken

Ook kan men in Mûnein terecht voor collecties die weer voor de feestdagen zijn uitgebreid van mooie merken zoals Bastian Inverun, Breuning, Jeh Jewels en Audar en haar eigen merk Dupon sieraden.

Kom dus gezellig langs en krijg een indruk wat er zo al gebeurd in het atelier! De sieraden zijn ook online te bestellen via de webshop.

Kijk voor meer informatie over sieraden op www.dupon-edelsmid.nl, Op facebook is Geartsje Dupon te vinden onder de naam ‘Dupon Edelsmid & Juwelier’ , bel 058-2562884, 06-27077633 of kom eens langs. Tip: Wilt u een speciaal sieraad laten maken voor de feestdagen wacht dan niet te lang. Het wordt persoonlijk voor u gemaakt en vraagt dus de nodige tijd. De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.