Een dubbelconcert, met voor de pauze nummers van Dire Straits en daarna van CCR, zaterdag 13 november in De Pleats in Burgum.
Een dubbelconcert, met voor de pauze nummers van Dire Straits en daarna van CCR, zaterdag 13 november in De Pleats in Burgum. Foto: Ingezonden

Tribute bands Dire Straits en CCR in De Pleats Burgum

Algemeen

Zaterdag 13 november spelen in de Pleats in Burgum twee ‘tributebands’. De ene, ‘Boom Like That’, is een zevenkoppige band die muziek en songs speelt en zingt van het wereldberoemde Dire Straits en frontman Mark Knopfler. Dit is voor de pauze. Daarna volgt het optreden van ‘The Fortunate Sons’ met nummers van Creedance Clearwater Revival, ook bekend als CCR. De begintijd van dit dubbelconcert is acht uur ‘s avonds (een uur vroeger dan eerst gepland was).

‘Boom like that’  brengt van Dire Straits onder andere ‘klassiekers’ als Telegraph Road (een nummer voor de meeste fanatieke fans) en Private Investigations, een van de grootste hits van Dire Straits. Maar ook Love over Gold, een meeslepend nummer met klassiek gitaargeluid, een nummer dat bijna nooit meer live ten gehore wordt gebracht. Deze zevenkoppige band staat garant voor prachtige muziek van de albums van Dire Straits en Mark Knopfler: een must voor elke Dire Straits-fan!

Twee topbands op één avond

Na de pauze spelen The Fortunate Sons als tributeband van CCR ‘50 jaar Rock en Roll-historie’, met nummers als Bad Moon Rising, Proud Mary en Who‘ll stop The Rain: onverwoestbare klassiekers. Het worddt een wervelende show, eveneens een must voor elke CCR-fan.

Ga mee terug naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van Dire Straits en CCR in de Pleats: een uniek concept en nog niet eerder vertoond in deze opzet: twee topbands op één avond. 

Kaartverkoop via www.cultuurindepleats.nl en ook aan de zaal zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur