Conciërge Fronnie van der Wal met leerlingen Målin Veldman en Marije Tolsma.
Conciërge Fronnie van der Wal met leerlingen Målin Veldman en Marije Tolsma. Foto: Piet Swart

Gezonde School Singelland Burgum heeft vignet ‘Voeding’

Algemeen

Sinds juni 2020 mag OSG Singelland Burgum zich ‘Gezonde School’ noemen. Dit ‘etiket’ is verkregen door het binnenhalen van het themacertificaat roken-, alcohol- en drugspreventie. Sinds vorige week is daar het vignet ‘Voeding’ aan toegevoegd.

Eén van de voorwaarden voor het behalen van het vignet Voeding was een gezonde invulling van het assortiment in de kantine. Hiervoor is eerder al de Zilveren schaal voor een gezonde schoolkantine ontvangen.

Grote rol van de conciërge

Conciërge Fronnie van der Wal heeft hier een grote rol in gehad: “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen kunnen kiezen voor gezonde producten tijdens de pauzes. Daarom hebben we het assortiment uitgebreid en de minder gezonde producten vervangen.” De sectie Mens en natuur/ biologie heeft in de lessen ruim aandacht gegeven aan gezonde voeding.

De Gezonde School: negen vignetten

De Gezonde School-aanpak is een manier om als school een gezonde levensstijl van leerlingen te kunnen bevorderen. Het aantonen hiervan kan door middel van het behalen van de verschillende ‘Gezonde School-vignetten’. Voor het voortgezet onderwijs zijn dit er negen in totaal. Singelland Burgum heeft als doel de komende jaren meer themacertificaten te behalen. “Het volgende vignet dat we willen gaan binnenhalen is dat van ‘Welbevinden’”, aldus teamleider Piet Swart.