Dit vlonderpad bij Beetsterzwaag is onderdeel van de wandelroute, zondagochtend 31 oktober.
Dit vlonderpad bij Beetsterzwaag is onderdeel van de wandelroute, zondagochtend 31 oktober. Foto: Sem Koopman

Zondag 31 oktober: dag van de stilte, ook in Beetsterzwaag

Algemeen

Verspreid over heel Nederland wordt zondag 31 oktober de ‘Dag van de stilte’ gevierd. Dit gebeurt in Beetsterzwaag en omgeving bijvoorbeeld met een natuurwandeling. Initiatiefnemer voor deze wandeling is Sem Koopman.

Hij vertelt: “Tijdens deze wandeling op de dag van de stilte zullen de deelnemers veelal in stilte wandelen. Maar ik laat ze met name ervaren hoe ze op een andere manier door de natuur kunnen lopen en gebruik kunnen maken van de aanwezige natuur en patronen die daar aanwezig zijn om je prefrontale cortex tot rust en stilte te brengen. Onze prefrontale cortex is het deel van ons brein dat gevoelig is om overbelast te raken en je kunt deze ook preventief ontlasten, dus tot rust brengen. Ik laat op deze wijze de deelnemers op een ontspannen manier de stilte in de aanwezige natuur, maar ook stilte in zichzelf ervaren.”

Rustig tempo

“We wandelen hoofdzakelijk in stilte en in een rustig tempo om maximaal van de natuur en de aanwezige stilte te kunnen genieten. De wandeling start met een krachtige ‘mindfulness’-wandeling, waarin je ondersteund wordt door de natuur. Ook gaan we op een meditatieve manier aan de slag om verrassende informatie uit de natuur te ontdekken.”

Start 10 uur aan It Merkelân

De start is om tien uur ’s ochtends bij het bankje bij de speeltuin aan It Merkelân, 9244 CX Beetsterzwaag. De wandeling duurt tot half twaalf. De kosten zijn vijf euro per persoon. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de stilte wordt altijd op prijs gesteld. Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar info@innergybynature.nl.