Een eerdere editie van de vogelshow van De Fûgelfreonen.
Een eerdere editie van de vogelshow van De Fûgelfreonen. Foto: Ingezonden

De Fûgelfreonen houdt grote vogelshow in Zaal Tien

Algemeen

Voor de zevende keer houdt vogelvereniging de Fûgelfreonen in De Westereen haar tentoonstelling in Zaal Tien. Hier is voldoende ruimte om het grote aantal ingebrachte vogels op een goede manier te laten zien.

Met daglichtlampen komen de perfecte kleuren van de vogels uitstekend tot hun recht. Door de meer dan 200 inzendingen van Europese cultuurvogels, kleur- en postuurkanaries, tropen- en parkietachtige soorten vogels in alle kleuren en maten is het een lust om hiernaar te kijken en te luisteren.

Op 4, 5 en 6 november 2021

Vogelliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 4 november van 20.00 uur tot 21:30, vrijdag 5 november van 10:00 tot 21:30 uur en zaterdag 6 november van 10:00 tot 15:00 uur in Zaal Tien in De Westereen. Kinderen zijn ook welkom. Locatie: Zaal Tien, Suder Stasjonsstrjitte 10, De Westereen.

Toegang gratis, QR-code verplicht

“Dit is een mooie manier om jongeren te leren genieten van de vele mooie vogelsoorten. Er zijn altijd leden van de Fûgelfreonen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis. Maar de RIVM-richtlijnen zijn van kracht, dus dat betekent dat aan de deur gecontroleerd moet worden op het hebben van de QR-code, mobiel of op papier.

Keurmeesters geven oordeel

Op woensdag 3 november worden alle vogels door keurmeesters op een aantal kenmerken gekeurd. De jury let onder andere op de bouw, vorm van de snavel en het kopje, de verentekening van de vogel en het patroon van de kleuren. Ook wordt gekeken naar de conditie van de vogel, te zien aan de veren en de spierkracht van de vogel.

De keurmeesters zijn speciaal door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers opgeleid. Uiteraard worden de mooiste en beste exemplaren met een prijs beloond, hier zijn diverse categorieën voor.

Van dichtbij te bekijken

Ook zijn er weer een paar volières waar diverse soorten vogels in zitten, u kunt de vogels van heel dichtbij bekijken en hierdoor ook de verschillen zien waar de keurmeesters op letten.