Buurtvereniging Quatrebras viert jubileum op burendag

De buurtvereniging op Quatrebras vierde op zaterdag 25 september hun, vanwege corona, uitgestelde, 40-jarig jubileum in combinatie met de door het Oranjefonds gesteunde burendag.

Het feest begon met de door Alie Jonker en Durkje Veenstra voortreffelijk verzorgde brunch. Daarna vond de autopuzzeltocht plaats. Het wedstrijdelement speelde hierbij een belangrijke rol, maar bij de opdrachten was ook veel aandacht voor historie en natuur. De discussie over de opdrachten zette zich voort in de Old Dutch. Daar werd ook gesproken over nieuwe activiteiten. 

Overigens is het buurtbestuur niet alleen actief met het organiseren van activiteiten zoals barbecues, fietstochten en het nieuwjaarsbuffet, maar het is ook betrokken bij de herinrichting van het kruispunt op Quatrebras. Nu eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen. Ook heeft de buurt bij de gemeente gepleit voor de mogelijkheid om nieuwe woningen te bouwen en kleinschalige, omgevingsvriendelijke bedrijven toe te staan in de open ruimtes tussen de bestaande bebouwing. Op Quatrebras zijn in het verleden door aanpassingen van het kruispunt en recentelijk door de aanleg van de Centrale As veel woningen en bedrijfspanden gesloopt. De buurt zou graag zien dat er meer mensen kunnen profiteren van de goede aanwezige infrastructuur en de mooie woonomgeving.