Renske Postma vindt dat je van iedere dag moet genieten, daarom ‘Pluk de dei’.
Renske Postma vindt dat je van iedere dag moet genieten, daarom ‘Pluk de dei’. Foto: Actief Media

Bloembinderij Pluk de dei opent 8 oktober in Burgum

Algemeen

Burgum is een nieuwe bloemenwinkel rijker. Op 8 oktober opent Renske Postma Bloembinderij Pluk de dei op Schoolstraat 31A. Je kunt er terecht voor snijbloemen, kamer- en buitenplanten, woonaccessoires, maar ook trouwboeketten en rouwwerken. Renske wil zich onderscheiden met bloemen van een goede kwaliteit: “Je moet wel lang kunnen genieten van een boeket. Ik vind het belangrijk dat je waar voor je geld krijgt.”

Hiervoor had Renske een eigen bloemenzaak in Hallum, maar het Burgumer winkelhart lonkte. “Ik wilde graag in een winkelcentrum zitten en Burgum heeft een mooi centrum.” Het mooiste aan het runnen van een bloemenwinkel vindt ze de diversiteit. “Je hebt veel afwisseling en het vergt veel creativiteit. Het ene moment maak je een bruidsboeket, het andere moment een rouwwerk. Dat laatste is heel speciaal, want het is het laatste dat je voor iemand kunt doen.”

Een belangrijke trend in snijbloemen is volgens haar veldboeketten. “Deze zie je nu veel en die maak ik ook. Ik probeer zoveel mogelijk met de tijd mee te gaan. Maar je kunt hier ook terecht voor gewone kleine boeketten hoor.” Daarnaast gaat ze ook workshops organiseren. “Bijvoorbeeld voor de kerstdagen. Deze workshops zijn ook heel geschikt als personeelsuitje. Zodra hier meer over bekend is komt dit op onze Facebook- en Instagrampagina’s te staan.”

De winkel is open van maandagmiddag tot en met zaterdag, op vrijdag zelfs van 9.00 tot 21.00 uur. Het is ook mogelijk om boeketten te laten bezorgen. Eind oktober gaat de website www.plukdedei.nl in de lucht. Het is dan ook mogelijk om online boeketten en rouwbloemstukken te bestellen.

Bloembinderij Pluk de dei | Schoolstraat 31A Burgum | 0511 402 635 | www.plukdedei.nl