Pieter Weening leest verrast dat hij ereburger is geworden van Achtkarspelen. Links burgemeester Oebele Brouwer, in het midden sponsor Piet Kapenga.
Pieter Weening leest verrast dat hij ereburger is geworden van Achtkarspelen. Links burgemeester Oebele Brouwer, in het midden sponsor Piet Kapenga. Foto: Actief Media

Pieter Weening ereburger van Achtkarspelen

Algemeen

De Friese profwielrenner Pieter Weening (40) deed zaterdag 2 oktober voor het allerlaatst mee aan de Profronde van Surhuisterveen. Na afloop werd hij door burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen officieel benoemd tot ereburger van Achtkarspelen. Weening was zichtbaar verrast met deze eretitel, die door de gemeenteraad wordt toegekend.

Weening verhuist bovendien binnenkort naar Kootstertille, hij keert dus terug naar Achtkarspelen. Vandaar dat hij van zijn sponsor Piet Kapenga ook een waardebon kreeg om nieuw meubilair bij dit bedrijf te kunnen uitzoeken.

De Profronde krijgt bovendien een ‘nieuwe’ naam: de Pieter Weening-classic. Die naam bestond al voor een fietstoertocht met Surhuisterveen als start- en finishplaats.