Laura Cox staat op 8 oktober op het podium in Iduna.
Laura Cox staat op 8 oktober op het podium in Iduna. Foto: Christophe Crenel

Laura Cox, Super Classics en Malford Milligan in Iduna

Algemeen

Vrijdag 8 oktober komt Laura Cox samen met haar band naar Poppodium Iduna! Haar naam wordt in één adem genoemd met die andere, grote, vrouwelijke gitaristen zoals Nancy Wilson, Nita Strauss (Alice Cooper) en Joan Jett. Om er maar een paar te noemen. Ze is, zoals dat zo mooi heet, een badass rock’n roll vrouw die de wereld wel even op haar grondvesten zal laten schudden met haar gitaarwerk.

In 2017 verscheen haar eerste album Hard Blues Shot, waarvan er in Frankrijk, het thuisland van Laura, in de eerste maanden na de release ruim 10.000 zijn verkocht. Twee jaar na het verschijnen van het debuut, en na honderden concerten in Europa, heeft Cox haar tweede album Burning Bright uitgebracht. Denk aan AC/DC, Danko Jones en Joan Jett, gemixt met southernblues invloeden.

Super Classics brengt de 80’s, 90’s en 00’s terug naar Iduna
Zaterdag 9 oktober komt disco/dance feest Super Classics naar Poppodium Iduna! De tijd staat even stil wanneer al die danceable, foute, onvergetelijke plaatjes weer voorbij komen op de dansvloer. Superclassics is een groot feest der herkenning, met dj’s Andre Zwart, Martin Harder en Ricardo Silvio wordt het gegarandeerd een gekke gezellige boel!

Malford Milligan in Iduna met nieuw album vol persoonlijke verhalen
Op zondag 10 oktober komt Malford Milligan naar Poppodium Iduna. Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met souliconen als Otis Redding en Al Green. De soulzanger groeide als zwarte albino op in een gesegregeerd Texas waar hij zijn stem vond in de soul & blues. De raciale kwesties en de pijn die hij ervoer gedurende zijn jeugd, daar sprak de zanger nooit openlijk over. Op zijn onlangs uitgekomen nieuwe album ‘I Was A Witness’ durft Milligan deze verhalen op 62-jarige leeftijd eindelijk met het publiek te delen.