Afbeelding
Foto: Flexa

Tijd voor een teug frisse lucht met Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™

Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van verfproducent AkzoNobel is Bright Skies™ tot de Kleur van het Jaar 2022 uitgeroepen. Bright Skies™ is een luchtige, lichtblauwe tint die een nieuw begin uitstraalt. Het weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen, haalt een vleugje natuur naar binnen en brengt elke leefruimte tot leven. Het is ook een kleur die goed past bij veel andere kleuren: van zachte neutrale tinten tot vrolijke felle kleuren. Binnen de Nederlandse markt wordt Bright Skies™ onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

Het overkoepelende thema voor 2022 is ‘Een teug frisse lucht’. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab®: “Door de wereldwijde pandemie is ons leven, zowel sociaal, economisch als ecologisch, onder een vergrootglas komen te liggen. We hebben opnieuw bekeken wat echt belangrijk is voor ons: familie, vrienden, thuis, de wereld om ons heen. Na ons een tijd opgesloten te hebben gevoeld, kunnen we nu onze horizon weer verbreden. We willen ons vrij en herboren voelen, zodat we naar buiten kunnen kijken en nieuwe ideeën naar binnen kunnen halen, met een heldere blik en hervonden plezier. Nu de hemel openbreekt, de wolken langzaam verdwijnen, is het tijd voor een nieuwe benadering. Van alles. Onze Kleur van het Jaar is daarom een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt.”

Rondom de Kleur van het Jaar zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten staan voor vier trends, namelijk de veranderende rol van ons huis, de natuur als bron van alles, de troost en inspiratie die we vinden in kunst en tot slot empathie en openheid waar we behoefte aan hebben.