Programmamanager Sjoerd Hoekstra van 'Kansen in kernen' op het terras van 'De Ferbining' bij het station van Feanwâlden.
Programmamanager Sjoerd Hoekstra van 'Kansen in kernen' op het terras van 'De Ferbining' bij het station van Feanwâlden. Foto: Actief Media

‘Kansen in kernen’ viert afsluiting in Feanwâlden

Algemeen

‘Kansen in kernen’ is de naam voor de herinrichting van zes dorpen: drie in Tytsjerksteradiel (Garyp, Burgum, Hurdegaryp) en drie in Dantumadiel: Feanwâlden, De Falom en Damwâld. Die zes herinrichtingen betreffen niet alleen de verkeerssituatie op de voormalige provinciale weg(en) door die dorpen, merkt programmamanager Sjoerd Hoekstra van de provincie Fryslân op. “Sa komme der no op it Van Sminiaplein yn Burgum trije appartemintegebouwen!”

Vijf van de zes dorpen zijn volgens hem meer dan tevreden over de resultaten. Alleen in Damwâld is er verdeeldheid over de ‘shared space’- of ‘dielde romte’-oplossing. Vandaar dat de gemeente Dantumadiel heeft laten onderzoeken of vooral de kruising van de Haadwei met de Foarwei en de Doniawei misschie..