Zwemcentrum Kollum gaat door, inclusief drie ledenwerfacties.
Zwemcentrum Kollum gaat door, inclusief drie ledenwerfacties. Foto: Actief Media

Zwemcentrum Kollum gaat door

Algemeen

Zwemcentrum Kollum blijft definitief open. Directeur Vincent Gottschalk investeert er opnieuw vooral zelf in. Er worden wat zaken vernieuwd, onder andere een cv-ketel. Bovendien start Zwemcentrum Kollum met de werving van nieuwe leden / zwemmers.

Alle huidige medewerkers kunnen aan de slag blijven, als ze dat willen, zegt Gottschalk. Er is zijn drie acties gaande, die betreffen zwemlessen, jaarkaarten en 12-baden-kaarten (zie ook weekblad Actief).

Hij had graag gezien dat de gemeente Noardeast-Fryslân het doelgroepenbad subsidieert, maar daar willen b. en w. niet aan meewerken. “Dan doe ik het dan maar opnieuw zelf”, zegt Gottschalk, die eigenaar was van het bad, voordat het in een stichting werd ondergebracht.

Water van ruim 30 graden

Het doelgroepenbad is een klein zwembad met een relatief hoge watertemperatuur van (meestal) ruim dertig graden. Met name ouderen en gehandicapten hebben veel baat bij dit zwembad, aldus Gottschalk.

“Nieuwe zwemmers welkom”

Hij somt de resultaten van de ‘gewone’ jaren (zonder coronavirus) op: 50.000 bezoekers per jaar, 450 tot 500 kinderen krijgen elke week zwemles. Van de zwemmende bezoekers betreft het: leden, dan wel cliënten van: Nocht en Wille, Nieuw Toutenburg, Meckema State, klanten van fysiotherapeuten, mensen die moeten revalideren, 60-plus-groepen en aquasport-groepen. Daar kunnen nog wel mensen bij, onderstreept Gottschalk. “Nu men weet dat we definitief open blijven, verwacht ik wel nieuwe aanmeldingen.”