Noordelijk van de huidige elektriciteitscentrale Burgum wil de Enerzjykoöperaasje Burgum graag een weiland benutten voor zonnepanelen.
Noordelijk van de huidige elektriciteitscentrale Burgum wil de Enerzjykoöperaasje Burgum graag een weiland benutten voor zonnepanelen. Archieffoto: Actief Media

Duurzame energie in Burgum - 23 september bijeenkomst

Algemeen

Op donderdag 23 september vanaf 19.30 uur is er een bijeenkomst over duurzame energie, in de Stryp, Bulthuissingel 7 te Burgum.

De Koöperaasje Enerzjy Groep Burgum U.A. (EGB) is de uitnodigende partij. De duurzaamheidsagenda van de gemeente Tytsjerksteradiel gaat er van uit dat in deze gemeente 600 terajoules (TJ) voor wonen en vervoer duurzaam moet worden opgewekt. Daarnaast heeft ook de industrie nog 1160 TJ aan energie nodig.

“Het mag ook duidelijk zijn dat er niet op één energiebron kan worden ingezet, maar op een mix van bijvoorbeeld vergisting, windmolens en zonnepanelen. De EGB wil graag een rol spelen in de energietransitie. Als gevolg van de ‘zonneladder’ mag er slechts een zonneveld worden aangelegd als er op gebouwen en open terreinen niet genoeg energie kan worden opgewekt om in de eigen behoefte te voorzien.

Kom, denk en praat mee hoe de bewoners van Burgum samen aan een energie-duurzaam dorp kunnen werken. Van harte welkom.