Voorlezen en lezen prikkelen de fantasie.
Voorlezen en lezen prikkelen de fantasie. Foto: Ronald Zijlstra

Gratis activiteiten in bibliotheek Hallum

Algemeen

In bibliotheek Hallum staan de komende tijd leuke activiteiten op het programma. Ontdek hoe robots en programmeren werken bijvoorbeeld. Of kom eens langs tijdens het inloopuur van Dokter leesplezier.

Is lezen té makkelijk voor je kind of juist lastig? Lukt het hem of haar niet om een leuk, spannend, grappig of passend boek te vinden? Is lezen saai of juist een uitdaging door dyslexie? Of heeft je zoon of dochter een boek voor een boekbespreking of werkstuk nodig?

Gratis inloopuur

Bij het gratis inloopuur van Dokter leesplezier geeft een lees- en mediaconsulent van de bibliotheek advies en tips, ze luistert, beantwoordt vragen en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom voor een bezoek aan Dokter leesplezier.

Ook voor ouders die willen weten welke apps en leesgames geschikt zijn voor kinderen. Op maandag 20 september van 16.00 tot 17.00 uur in bibliotheek Hallum, daarna om de week op maandag. Loop gerust binnen, aanmelden is niet nodig. 

Ontdek robots en programmeren

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij de gratis workshop over robots en programmeren hier mee kennismaken. Er zijn verschillende manieren om te leren programmeren, zoals een Ozobot laten bewegen, je eigen game programmeren of aan de slag gaan met een minicomputertje, de Microbit. De workshop is op woensdag 22 september van 15.00 tot 16.30 uur in bibliotheek Hallum. Het is gratis, aanmelden is wel nodig. Ga naar ontdekdebieb.nl of bel met 088 - 16 56 123. Locatie: De Singel 7, 9074 CZ Hallum.