Afbeelding
Foto: Ingezonden

Museum Warten – Lezersreünie ‘Wy strûpe derûnder’

Algemeen

Al lange tijd zamelen het bestuur en de vrijwilligers van Museum Warten geld in voor groot onderhoud aan het rijksmonument de Oud Friese Greidboerderij. Want om steun te krijgen moet Museum Warten eerst zelf aardig wat geld op tafel leggen.

Een groep Wartensters heeft dit voorjaar de hooikap opgeknapt. Deze kan nu weer jaren mee. Nu is de Oud Friese Greidboerderij zelf aan beurt. 

Daarom organiseert Museum Warten in samenwerking met schrijver Gjalt de Groot een lezersreünie. Dit naar aanleiding van het grote succes van Gjalt zijn boek ‘We strûpe derûnder’. De lezersreünie is op 25 en 26 september op Hellingpaad 3-9 in Warten. Er is van alles te beleven. Zo worden er netten en fuiken getoond. Op een paar oude kachels zijn mannen aan het visbakken en Gjalt staat te palingroken – zo warm uit de ton is de paling immers op zijn lekkerst. Wilde je altijd al eens weten hoe potstro of kapucijners met spek smaken? Op deze dagen kun je het proeven.

Ook zijn er praamtochten langs Luctor et Emergo, Cuba, het huisje van Sytze en Maaike en al die andere plaatsen die in het boek worden genoemd. Onderweg is er koffie en thee. Meevaren kan voor 10 euro, opgave is noodzakelijk via anneheegstra@gmail.com of 06 4697 6428. De praam vertrekt meerdere keren per dag. Vol is vol.