Afbeelding
Foto: ingezonden

Een expositie uitgestippeld voor
Observeum door Ger de Groot

Fryslân mei stip. Kunstenaar Ger de Groot uit Sumar exposeert bij Observeum in Burgum, prachtige en zeer gedetailleerde stippeltekeningen van monumentale States en panden in Fryslân, die hij mooi vindt. 

Toen Ger (1941, Hoorn) 13 jaar oud was volgde hij een opleiding bij de Zandvoortse beeldhouwer De Brouwer.  Later kon hij zijn droom waarmaken en een opleiding volgen in grafische technieken aan de kunstacademie in Haarlem. Ger is aangesloten bij FRIA (Beroepsvereniging Beeldend Kunstenaars in Noord-Nederland).         

Zeker in deze tijd van digitale fotografie, computers en termen als pixels weten we dat een afbeelding bestaat uit talloze puntjes. Ger de Groot werkt met zwarte inkt. Met een ragfijn pennetje zet hij ieder stipje-individueel-op papier. Met als resultaat prachtige, gedetailleerde prenten van bijzondere bouwwerken en plekken.

Reserveren kan via www.observeum.nl of 0511 465544. Observeum museum en sterrenwacht Burgum is geopend van dinsdag t/m zondag van 13:00 uur en vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 uur. Er is een extra Kijk en Bewonderavond op zaterdag 4 september.