Afbeelding
Foto: ingezonden

De Seniorencoach-
voor wie en wanneer?

Wie ouder wordt krijgt te maken met veranderingen. Lichamelijk maar ook geestelijk. Stoppen met werken betekent ook dat relaties veranderen. Sommige mensen worden volkomen opgeslokt door zorgtaken voor hoogbejaarde ouders of een partner die ineens ziek of dement wordt. Dacht je van je vrije tijd te kunnen genieten, ben je nog steeds in de weer voor een ander. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar het komt veel voor. 

Anderen kampen met oud zeer. Of kampen met nieuw zeer door verlies van gezondheid of hun partner. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt dat je eigen leven ook eindig is en dat die laatste levensfase dichterbij komt. Hoe ga je om met het verschuivende perspectief? 

Seniorencoach Hetty Combs uit Buitenpost is als professional gespecialiseerd in dit soort levensvragen en rouw- en stervensbegeleiding. Daarnaast heeft ze veel ervaring met psychiatrie en dementie. Hetty begeleidt mensen vanuit een humanistische en holistische visie. Ze gelooft in de eigen kracht van mensen en dat alle levensgebieden met elkaar samenhangen. 

Haar medische achtergrond combineert ze creativiteit: Combs is namelijk ook beeldend kunstenaar. Naast begeleidende, inzichtbiedende gesprekken en praktische handvatten biedt ze ook ontspanning door middel van o.a. tekenen, schilderen en muziek. Bij mensen thuis, maar ook in haar atelier. Particulier en vanuit het PGB. Meer informatie over de seniorencoach is te vinden op www.combscare.nl