Martin Feddema met een postzegelverzameling.
Martin Feddema met een postzegelverzameling. Foto: Actief Media

De expertise van familiebedrijf Feddema Goud & Zilver

Vertrouwen en respect staan bovenaan bij familiebedrijf Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel aan de Stationsweg 38 in Drachten. Dagelijks komen er klanten binnen om hun waardevolle spullen, zoals gouden en zilver sieraden, munten, postzegels, bankbiljetten, antiek, Swarovski, ansichtkaarten of oud speelgoed te laten taxeren en verkopen.

Zeven jaar geleden verhuisde het bedrijf van de Kerkstraat 9 naar de Stationsweg 38 in Drachten. “Mensen komen soms binnen met spullen waar emotionele waarde aan zit en dan moet je daar rustig de tijd voor nemen”, aldus eigenaar Tom Feddema. “ Het is heel belangrijk om mensen persoonlijke aandacht te geven.” Van belang daarbij zijn de twee taxatieruimtes waar klanten hun kostbaarheden in een exclusieve omgeving kunnen laten taxeren.

In de jaren tachtig startte zoon Tom en vader Martinus Feddema met de in- en verkoop van waardevolle voorwerpen en collecties. Tom Feddema leerde het vak ruim vier decennia geleden en is in het bijzonder gespecialiseerd in de taxatie van munten en postzegels. “Er is geen opleiding voor. Je moet het vak leren met vallen en opstaan. Ik geef al mijn ervaring weer door aan mijn kinderen. Ons familiebedrijf heeft al veertig jaar kennis in huis en is aangesloten bij belangrijke vakorganisaties. Alleen als je echt kennis van zaken hebt, wordt je toegelaten als lid.”

Goud en Zilver

Het inkopen van goud en zilver is een speciaal onderdeel van ons bedrijf. Uw goud en zilver wordt getaxeerd op basis van het karaatgehalte en naar de zeldzaamheid van het sieraad of voorwerp. Als bedrijf hebben we de expertise in huis om klanten met waardevolle bezittingen en/of collecties een goed advies te geven over de prijzen. Een taxatie bij Feddema is geheel gratis en vrijblijvend. Ook voor beleggingen bent u bij Feddema aan het juiste adres. Voor vragen of het maken van een afspraak, kunt u bellen op telefoonnummer 0512-510996. Voor grote collecties is het ook mogelijk een taxatie aan huis te maken.

Feddema Goud & Zilver
Stationsweg 38
9201 GP Drachten
Tel. 0512-510996
www.feddema.nl