Het OV-zomerticket is geldig in alle treinen van Arriva in Fryslân en Groningen én in alle bussen van Arriva in Fryslân, dus ook op de Waddeneilanden
Het OV-zomerticket is geldig in alle treinen van Arriva in Fryslân en Groningen én in alle bussen van Arriva in Fryslân, dus ook op de Waddeneilanden Foto: Actief Media

Arriva doet mee aan campagne ‘Het OV is OK’

Deze zomer doen openbaar vervoerbedrijven, ook Arriva in Fryslân, mee aan de campagne ‘Het OV is OK’, om er op te wijzen dat alle openbaar vervoer weer toegestaan is. Daarbij geldt overigens nog steeds de plicht van het dragen van een mondkapje.

Ook andere ‘basisregels’ zijn nog van kracht: houd (zoveel als mogelijk) onderling afstand van elkaar, was vaak je handen en vermijd zo mogelijk de ochtend- en avondspits (6.30 tot 9.00 uur en 16.00 tot 18.30 uur).

Dienstregeling aangepast

Vanwege de schoolvakanties past Arriva de dienstregeling aan, zoals elke zomer, in de maanden juli en augustus. Dit houdt in dat op een aantal lijnen minder bussen rijden of vertrektijden zijn aangepast vanwege extra brugopeningen door het vaarseizoen in de provincie. De website van Arriva geeft meer (actuele) informatie.

Arriva OV-zomerticket

Sinds woensdag 7 juli 2021 kunt u reizen met het Arriva OV-zomerticket. “De zomervakantie is bij uitstek de periode om te reizen met bus of trein naar musea, stranden of steden. Speciaal voor deze reizigers heeft Arriva daarom het OV-zomerticket: twee volwassenen en maximaal drie kinderen die onbeperkt een hele dag door de regio reizen voor € 15.

Bus én trein

Het OV-zomerticket is geldig in alle bussen van Arriva in Fryslân, plus de Waddeneilanden en alle treinen van Arriva in Groningen en Fryslân. Het OV-zomerticket is te gebruiken van 7 juli tot en met 7 september na 9.00 uur. Meer informatie over het OV-zomerticket en de voorwaarden staat op arriva.nl/vierdezomer

Meer informatie, ook de resiplanner, vindt u op de website van Arriva: www.arriva.nl. Naast het OV-zomerticket zijn ook andere vervoerbewijzen geldig, zoals de OV-chipkaart en het e-ticket (bestellen via arriva.nl).