Afbeelding
Foto: Tibbesma Fotografie

Wegens succes herhaald: Drachtster Boys Summer Camp

Na het succes van vorig jaar, organiseert voetbalvereniging Drachtster Boys ook dit jaar een ‘Summer Camp’, van 12 tot en met 30 juli. Summer Camp houdt in: iedere werkdag voetballen voor de jeugd op sportpark Drachtster Bos, van 19.00-20.30 uur. Iedereen van 5 tot 17 jaar is welkom, zowel leden als niet-leden.

Initiatiefnemer Conrad Berghoef, bestuurslid Drachtster Boys: ‘Vorig jaar boden we Summer Camp aan omdat de jeugd door de lockdown minder aan trainen was toegekomen. Dit jaar valt dat voor de jeugd mee, maar Summer Camp sloeg vorig jaar zo aan, dat we denken dat we hiermee in een behoefte voorzien. 

Eigenlijk is Summer Camp campingvoetbal, maar dan thuis: iedere dag kijken we om 19 uur hoeveel kinderen er zijn, we delen teams in en onder begeleiding wordt er dan gevoetbald op onze kunstgrasvelden. De oudste jeugd redt zichzelf wel, daar houden we een oogje in het zeil. We komen nog een keer samen om even iets te drinken, en daarna wordt er weer gebald. Heel informeel, maar de jeugd geniet. Sommige kinderen komen alle avonden.’

De jeugd komt zelf, maar soms worden kinderen gebracht en gehaald. Berghoef: ‘Dat vinden we prima, maar dit jaar kun je als ouder ook blijven. Bij mooi weer verkopen we buiten koffie en thee. De kantine is wel dicht, we blijven zoveel mogelijk buiten. Maar gelukkig is publiek weer welkom.’

Drachtster Boys Summer Camp wordt volledig gedraaid door vrijwilligers. Vanaf 12 juli kunnen kinderen van maandag tot en met vrijdag om 19 uur terecht in het Drachtster Bos, Postlaan 5 te Drachten.