Afbeelding
Foto: ingezonden

Paardendagen Wâlterswâld alternatieve activiteit: een puzzelBINGO

Helaas kunnen de Paardendagen dit jaar niet in traditionele vorm doorgaan. ‘Het zou misschien mogelijk zijn om afzonderlijke onderdelen van de Paardendagen op touw te zetten, maar we willen geen half evenement organiseren. Daarom geen Nacht van de Paardendagen, geen marathon en geen Boerendag. Dat is natuurlijk erg jammer en daarom organiseren we dit jaar met een alternatieve activiteit: een puzzelBINGO’.

Het alternatief, een puzzeltocht, zal ervoor zorgen dat er in de weken voor het traditionele Paardendagenweekend toch veel reuring in Driezum-Wâlterswâld zal zijn. De puzzeltocht zal voornamelijk bedoeld zijn voor aanspanningen en ruiters, maar de puzzeltocht lopende of per fiets afleggen behoort ook tot de mogelijkheden. De tocht van ongeveer 20 kilometer leidt de deelnemer door en rond onze dorpen. Onderweg zullen er opdrachten te vinden zijn. Door het maken van de opdracht komt men er achter welke cijfers er van de BINGO-kaart afgestreept kunnen worden. De mascotte van de Paardendagen ‘Drieste Wally’ zal ook langs de route staan. Hij vertelt eveneens welke cijfers er afgestreept kunnen worden.

Om toch een beetje in de geest van de normale Paardendagen verder te gaan, zijn er op de puzzelroute hindernissen te vinden. Het rijden van de hindernissen is optioneel. Er wordt door Stichting Paardensport Driezum-Wâlterswâld geen wedstrijd georganiseerd en er zijn geen vrijwilligers beschikbaar om te klokken. ‘We hopen zo de gezelligheid weer te kunnen krijgen, die we vorig jaar zo gemist hebben’. Vanaf 19 juli tot 31 juli kan de puzzeltocht door iedereen, op eigen gelegenheid gereden worden. Vind de route vanaf 19 juli op de website  www.paardendagen.nl.