Jurjen en Betty Douwes in de tuin bij hun woning.
Jurjen en Betty Douwes in de tuin bij hun woning. Foto: Ingezonden

Familie Douwes: Dankzij Mezutec-waterontharder geen droge handen meer na het handen wassen

Algemeen

Door corona wordt er heel wat meer handen gewassen. Wanneer dit gebeurt met water met veel kalk, kan dit leiden tot een schrale huid. De familie Douwes uit Burgum heeft daar geen last meer van. Sinds een half jaar hebben ze een waterontharder van Mezutec. “Het water is echt veel zachter.”

Van de buren hoorden Jurjen en Betty Douwes lovende verhalen over Mezutec-waterontharders. Ze waren eerst wat sceptisch. “Eerst dacht ik: ‘Wat een onzin’”, zegt Betty Douwes. Toch wisten de buren hen te overtuigen om er één aan te schaffen. “Ze waren zo enthousiast, dat wij het toch wel wilden proberen.”

Nu de waterontharder eenmaal geplaatst is, wil het echtpaar niet meer anders. “Echt waar, het water is nu heerlijk zacht. Voor de tere huid is het ook goed.” Ook de apparatuur in huize Douwes profiteert van de waterontharder. “Bij het wassen gebruiken wij veel minder zeeppoeder. Daarnaast zit er in het theewater en de kopjes geen kalk meer.”

Over de gehele afhandeling zijn ze heel tevreden. “De installatie ging vlot, ondanks dat wij niet veel ruimte in de meterkast hebben. Het is ook fijn dat wij er helemaal geen onderhoud aan hebben. Alleen af en toe het zout bijvullen. Ook zijn de adviseurs behulpzaam en wordt je snel geholpen. Wij raden Mezutec zeker aan.”

www.mezutec.nl | Het Helmhout 34-13 | Drachten | 0512-544101 | info@mezutec.nl