Voorzitter Lútsen Wijma van de lokale werkgroep opent de 'beleefroute'. Onder andere de bestuurders Avine Fokkens (witte jas), Jan Rijpstra (blauw jasje), Annet van der Hoek (WF) en Meindert de Boer (Doarspbelang) applaudiseren.
Voorzitter Lútsen Wijma van de lokale werkgroep opent de 'beleefroute'. Onder andere de bestuurders Avine Fokkens (witte jas), Jan Rijpstra (blauw jasje), Annet van der Hoek (WF) en Meindert de Boer (Doarspbelang) applaudiseren. Foto: Actief Media

Oudega aan het Water: er komt vaart in

Algemeen

Dinsdag 6 juli 2021 keurt de gemeenteraad van Smallingerland - zeer waarschijnlijk - het bestemmingsplan voor ‘Oudega aan het Water’ goed: een grotere haven, aanlegplaatsen voor vijf woonarken (permanent bewoond) en voor twee recreatiewoonarken.

Appartementen

Ook is een nieuw appartementengebouw gepland, ongeveer op de plek van de vroegere melkfabriek: iets dichter bij de haven dan de vroegere fabriek. “De nije bewenners krije parkearrûmte oan de doarpskant. Sa komt der frij útsicht nei de haven”, legt voorzitter Meindert de Boer van Doarpsbelang Aldegea uit.