Afbeelding
Foto: Ingezonden

Onderhoud molen De Mearmin
bij De Sûkerei in Damwâld

Poldermolen De Mearmin krijgt een onderhoudsbeurt op het museumterrein van De Sûkerei in Damwâld. Het is een bijzonder project. De wieken en de stand wordt af en toe verzet door de molenaars, zodat de schilders overal goed bij kunnen.

Het schoonmaak- en schilderwerk wordt uitgevoerd door schildersbedrijf Wyger Smits uit Damwâld.De gerestaureerde molen staat sinds 2016 op het museumterrein en kan het terrein rondom bemalen. Hiervoor stond de molen bij de Geastmer Mar bij Dokkum, maar hij komt oorspronkelijk uit Roodkerk en dateert van 1892.

Bij openluchtmuseum De Sûkerei zijn naast de poldermolen tevens drie wâldhúskes en een cichoreidrogerij te bewonderen en laat het wonen en werken rond 1900 zien. De gemeente Dantumadiel was lang de grootste producent van cichorei. De toegang is inclusief rondleiding door de cichoreidrogerij, de wâldhúskes en de poldermolen.

U bent weer van harte welkom van dinsdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur. Maak een afspraak via reserveer@desukerei.nl of 0511 420936.

Openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld. Meer informatie: www.desukerei.nl. We schenken graag een kopje cichoreikoffie met een sûkereikoekje. Wolkom!