V.l.n.r. Marinus Jager, Klaas van der Meulen, Erik Wolters, Lucas Peterson, Roel Broersma, Thomas Bosgra, Joris van der Ploeg
V.l.n.r. Marinus Jager, Klaas van der Meulen, Erik Wolters, Lucas Peterson, Roel Broersma, Thomas Bosgra, Joris van der Ploeg Foto: Jellie van der Meulen-Postma

Zeven jeugdspelers Broekster Boys naar A-selectie

Eersteklasser Broekster Boys uit Damwâld heeft voor het komende seizoen 2021 – 2022 zeven spelers toegevoegd aan de A-selectie van de trainers Patrick Zwart en Jouke Dantuma.

Vanaf de winterstop trainden deze jongens al mee met de A-selectie en ze hebben zich dermate goed ontwikkeld en veel indruk gemaakt, dat de (jeugd)trainers en de Technische Commissie hebben besloten om ze toe te voegen aan de A-selectie.

Broekster Boys speelt tegenwoordig met veel spelers uit de dorpen Damwâld en Broeksterwâld in het eerste elftal. Spelers die hun gehele voetbalopleiding hebben genoten bij SJO Broekster-Wâlden, de gezamenlijke jeugdafdeling van Broekster Boys en De Wâlden.

Via het eerste elftal van Broekster Boys val je ook op bij hoger spelende clubs. In het verleden zijn er spelers via Broekster Boys naar o.a. SC Cambuur, SC Heerenveen, Harkemase Boys en ONS Sneek gegaan. Ook deze jongens willen graag ervaren waar hun voetbalplafond ligt.