Afbeelding
Foto: Pixabay

Nomineer een jongere voor
het ‘Jongereinkomplimint'

Na de succesvolle introductie van het ‘Jongereinkomplimint’ in 2019, geeft gemeente Achtkarspelen dit jaar een vervolg aan de bijzondere jongerenonderscheiding. Jongeren tot 22 jaar die een heldendaad hebben verricht, zich belangeloos inzetten voor een club of vereniging of zich op een andere manier positief onderscheiden, komen in aanmerking voor de titel.

Burgemeester Oebele Brouwer: “Ik fyn it prachtich dat ik dit jier wer in ‘Jongereinkomplimint’ útrikke mei. De ôfrûne tiid is net maklik west foar de jongerein. Troch Corona koenen se net dwaan wat in jongere graach docht: de hort op gean en leuke dingen dwaan. Wat dat oanbelanget fertsjinnet de hiele jongerein út ús gemeente in grut komplimint foar de wize wêrop’t se de ôfrûne tiid trochstien hawwe!”

Nomineren

Inwoners kunnen jongeren uit Achtkarspelen nomineren voor de onderscheiding via www.achtkarspelen.nl/jongereinkomplimint. Opgeven is mogelijk tot en met 12 juli. Op de website staan de voorwaarden waaraan de inzending moet voldoen. Samen met twee raadsleden en een lid van de Jongerenraad kiest burgemeester Oebele Brouwer uiteindelijk een winnaar.

Tijdens de Neisimmermoeting op 7 september ontvangt de winnaar, uit handen van de burgemeester, een mooie prijs en eeuwige roem. De (nei/mid)simmermoeting is een jaarlijks terugkerend evenement voor bedrijven en inwoners van de gemeente Achtkarspelen en vindt plaats op de parkeerplaats voor het gemeentehuis.