Afbeelding
Foto: Xanne Wijkamp

Open dag Het Achterland voor jeugd

Cultuurlab Het Achterland organiseert zaterdag 26 juni een open dag van 12.00 tot 17.00 uur bij de Molkfabryk in Burgum. Op deze dag worden er verschillende activiteiten voor jongeren georganiseerd. Docenten van Het Achterland geven diverse workshops in theater en techniek. Daarnaast zijn er presentaties van dansvereniging ModèstoDûns en deelnemers van Het Achterland.

Het Achterland is het cultuurlab voor jong talent uit de regio Noordoost-Fryslân. Een grenzeloze speeltuin waar kinderen en jongeren op zoek gaan naar wie ze zijn en wat hun talent is. Ongeacht afkomst, achtergrond of niveau. In dit creatieve laboratorium onderzoeken en ontwikkelen kinderen en jongeren uit de regio hun talent onder begeleiding van professionele makers en docenten. Ze verwerven kennis en vaardigheden op gebied van theater, creativiteit en cultuur. “Juist in deze tijd is het belangrijk om creatief bezig te zijn. De talentontwikkeling die jongeren hier meemaken is belangrijk voor hun toekomst”, aldus algemeen directeur Adriaan Groffen.

Tijdens de open dag is er een programma voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en een programma voor jongeren van 12 jaar en ouder. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie over de open dag is te vinden op: www.hetachterland.nl.

Afbeelding