Annemarie Dijkstra heeft in haar hobbykamer een speciale lichtbak voor Diamond Painting.
Annemarie Dijkstra heeft in haar hobbykamer een speciale lichtbak voor Diamond Painting. Foto: Jantina de Vries

Diamond Painting is een ontspannende hobby

In haar driekamerappartement in Burgum heeft Annemarie Dijkstra een kamer ingericht voor haar hobby’s. Eén daarvan is Diamond Painting. Op het bureau staat een lichtbak waar een canvas met een afbeelding van de skyline van New York overheen hangt. Zo is het doek beter te zien als het schemerig wordt in de kamer. Ze pakt een roze speciale Diamond Painting pen en doopt het in een bakje met wax. Dan dipt Annemarie de pen in een van de bakjes met gekleurde kristallen steentjes en drukt daarna er een voorzichtig op het canvas.

door Jantina de Vries

Precisiewerkje

Een paar jaar geleden vond Annemarie haar hobby Diamond Painting via Facebook en ze was meteen enthousiast. “Diamond Painting is steentjes plakken op canvas. Je zoekt de kleuren die op het doek staan erbij. Het is erg leuk om te doen. Deze hobby is heel ontspannend en als het klaar is, ziet het er mooi uit.” Ze maakt van alles, ook voor andere mensen. “Je kunt kant en klare doeken kopen, maar het is ook mogelijk om eigen foto’s op te sturen naar een online bedrijf zoals AliExpress om er een Diamond Painting van te laten maken. Zo heb ik als verrassing voor mijn broer een Diamond Painting gemaakt van foto’s van zijn kinderen. En ik heb een hele grote gemaakt van 50x100 cm voor een vriend van mij. Daar ben ik wel een jaar mee bezig geweest. Het is een precisiewerkje en ik kan er steeds maar 2 à 2,5 uur per keer mee bezig zijn omdat ik veel moet turen.”

Vijfluik

Haar nieuwste project is het maken van een Diamond Painting voor haarzelf. “Dat heb ik nog niet veel gedaan”, vertelt Annemarie. “Ik ben bezig met een vijfluik, een skyline van New York.” Hier werkt ze aan tijdens regenachtige dagen. Het duurt nog een paar maanden voordat het af is. En als het klaar is, lijst Annemarie de skyline in en geeft ze het een mooie plek aan de muur in haar appartement.