‘Prikbus’ naar andere locatie in Kollum

GGD Fryslân meldt dat bij nader inzien de ‘prikbus’ of ‘vaccinatiebus’ donderdag 10 juni op een andere locatie zal staan dan eerst gemeld. Het wordt het plein bij Theater de Colle, Gerrit Bleekerstraat 3 in Kollum. De locatie in Hallum, bij MFC It Trefpunt, is ongewijzigd.

De eerste dag met de bus - woensdag 2 juni in Harlingen - was een succes. Er is tussen half negen ‘s ochtends en vijf uur ‘s middags tijd om negentig prikken tegen het Covid-19-virus te ‘zetten’ en dat is ook het aantal dat de eerste dag in Harlingen werd gehaald. Dit meldde kwartiermaker Nils van Mourik voor de microfoon van Omrop Fryslân.

GGD Fryslân voorop

Met de vaccinatiebus loopt GGD Fryslân in Nederland voorop in het zoveel mogelijk bereiken van mensen die onvoldoende mobiel zijn om naar ‘vaste’ vaccinatielocaties te komen. Van Mourik zou het toejuichen als deze werkwijze ook in de rest van Nederland wordt toegepast. Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe minder kans dat het virus weer de kop opsteekt, verwacht Van Mourik.

De ‘prikbus’ wordt niet aan andere GGD’s in de rest van Nederland uitgeleend.. “Nee, de ‘pjukbus’ bliuwt moai yn Fryslân!” aldus Van Mourik.