CDA-fractievoorzitter Jan Jitse Visser pleitte in juni 2018 al voor een snel besluit over voormalig zwembad De Frosk (achtergrond).
CDA-fractievoorzitter Jan Jitse Visser pleitte in juni 2018 al voor een snel besluit over voormalig zwembad De Frosk (achtergrond). Foto:

Voormalig zwembad De Frosk gaat plat

Het voormalige zwembad De Frosk in De Westereen wordt gesloopt, op kosten van de gemeente Dantumadiel. Hier heeft de gemeenteraad van Dantumadiel op woensdag 26 mei unaniem mee ingestemd. De kosten worden vooreerst betaald uit de algemene reserve. De gemeente heeft het zwembad teruggekocht van het particuliere bedrijf, dat het zwembad al gesloten had, omdat het niet uit kon. Voordat het zwembad gesloten dreigde te worden, heeft een groep bewoners uit de omgeving nog gepoogd het met actie voeren open te houden. Dit bleek vergeefs. Intussen wordt het gebouw niet meer onderhouden, wordt het door sommigen gebruikt als hangplek en zijn er ook vernielingen geconstateerd. Volgens de gemeente is sloop de enige optie die nog overblijft. De digitale raadsvergadering vond plaats op woensdag 26 mei, in plaats van dinsdag 25 mei, als gevolg van een internetstoring. Ook de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel kampte 3 juni met een storing, die werd verholpen, zodat die raadsvergadering kon doorgaan.