Niet iedereen die als gevolg van de coronacrisis 'blut' is, komt voor financiële steun van de gemeente Smallingerland in aanmerking.
Niet iedereen die als gevolg van de coronacrisis 'blut' is, komt voor financiële steun van de gemeente Smallingerland in aanmerking. Foto: Pixabay

Smallingerland geeft niet ‘zomaar’ coronasteun

Indien de gemeenteraad van Smallingerland er binnenkort mee instemt, wordt de financiële steun van de gemeente in verband met de coronacrisis aan bepaalde voorwaarden gebonden.

Die voorwaarden staan als volgt omschreven:

1. We compenseren uitsluitend maatschappelijke organisaties met financiële middelen (direct of indirect).

2. We compenseren een organisatie alleen als de huidige financiële problemen zijn veroorzaakt of sterk verergerd door corona.

3. Bij het beschikbaar stellen van aanvullende middelen aan organisaties, komen de kosten die gecompenseerd (hadden) kunnen worden, vanuit een andere (rijks- of provinciale) regeling niet in aanmerking voor compensatie vanuit de gemeente.

4. Als gemeentelijke subsidie of compensatie nadelige effecten oplevert door een wettelijke regeling van de Rijksoverheid, dan is de Rijksoverheid primair aan zet.

5. Private ondernemers die onvoldoende/niet in aanmerking komen voor compensatie van het Rijk, kunnen in aanmerking komen voor faciliterende gemeentelijke maatregelen, maar dat zijn dan geen financiële middelen.