De 'vaccinatiebus', ook wel 'prikbus' genoemd, van GGD Fryslân.
De 'vaccinatiebus', ook wel 'prikbus' genoemd, van GGD Fryslân. Foto: Ingezonden

Vaccinatiebus GGD in Hallum en Kollum

GGD Fryslân zet sinds kort een ‘vaccinatiebus’ in, om mensen die weinig mobiel zijn, alsnog de kans te geven zich te laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. De bus zal woensdag 9 juni de overdag in Hallum staan, bij MFC It Trefpunt. En op donderdag 10 juni overdag in Kollum, op het Maartensplein, beide dagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

In de vaccinatiebus zijn per dag zo’n 90 prikken te zetten. De bus is in eerste instantie bedoeld voor 65-plussers die bijvoorbeeld niet naar de vaste vaccinatielocaties hebben kunnen reizen. Doel van de inzet van de bus is om nog meer mensen?dichtbij huis een prik te kunnen geven. De bus is open van 8.30 - 17.00 uur en een afspraak maken is niet nodig. Wel is het nodig de uitnodigingsbrief van het RIVM mee te nemen.

De inzet van de bus geldt in de maand juni eerst als proef. De bus begint in Harlingen, dan volgt Noardeast-Fryslân en daarna Weststellingwerf. Voor Harlingen is gekozen omdat de bus hier relatief snel terecht kon. De kersverse burgemeester van Harlingen Ina Sjerps treedt er woensdag 2 juni op als ‘kwartiermaker' van de ‘prikbus'.

Tot nu toe is vaccineren door GGD Fryslân mogelijk op acht vaste priklocaties in de provincie en op vier tijdelijke locaties op de Waddeneilanden.