Afbeelding
Foto: Noordernieuws/De Vries Media

Wegwerker gewond bij Garyp

Een wegwerker is donderdagochtend gewond geraakt tijdens werkzaamheden aan de Feansterdyk tussen Garyp en Earnewâld. Een traumahelikopter werd ingezet.

De wegwerker liep achter een vrachtwagen, toen de bestuurder achteruit reed. De man kwam daarbij onder het voertuig. Het slachtoffer is met spoed onder begeleiding van een trauma-arts overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Aanrijding fietser Trambaan Burgum

Maandagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de kruising met de Trambaan en de Dokter B. Hornstrasingel in Burgum.

Iets voor vier werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval. Vermoedelijk door een voorrangsfout waren de twee met elkaar in botsing gekomen. Zowel politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Survival Munnikezijl voor nieuwe beweegtuin

Ten behoeve van de nieuwe speel-/beweegtuin en Stichting Hartekind (www.hartekind.nl) worden er op vrijdag 2 juli 2021 (onder voorbehoud van de coronamaatregelen) sportieve activiteiten gehouden in Munnekezijl.

De dag zal beginnen met een colorrun voor kinderen, waarbij de kinderen zich voor een vast bedrag kunnen laten sponsoren. Kinderen van basisscholen uit de omliggende dorpen in de noordoosthoek worden hier ook nog voor uitgenodigd. Later op de dag wordt ‘De Slag om de Schans’ (een survivalrun door het hele dorp) georganiseerd waarbij deelnemers inleggeld betalen. Ter afsluiting kan er heerlijk gegeten worden bij Monk Cooking Collective, een groep enthousiaste barbecue- en grillspecialisten.

De opbrengst van de activiteiten zal volledig worden verdeeld onder bovenstaande goede doelen.

De activiteiten worden mogelijk gemaakt door basisschool CBS ‘t Oegh, de Oranjecommissie, Monk Cooking Collective en Plaatselijk Belang Munnekezijl

Afbeelding