Drie varianten Tarongino.
Drie varianten Tarongino. Foto: Ingezonden

Sinaasappelwijn Tarongino
brengt je in mediterrane sferen

Er zijn diverse vruchtenwijnen op de markt. Vaak zijn dit ‘gewone’ wijnen met vruchtenextracten. Van een heel andere orde is de echte sinaasappelwijn van wijnboer Tarongino in Valencia. Deze wordt gemaakt van 100% sinaasappels. De twee ondernemende zwagers Toon Houweling & Wim Kemna zijn sinds kort exclusief importeur van Tarongino in Nederland en Europa.

Houweling en Kemna zijn echte wijnliefhebbers. Tijdens een zoektocht naar ‘iets nieuws’ kwamen ze sinaasappelwijn op het spoor. Ze ontdekten dat veel ‘sinaasappelwijn’ in feite witte druivenwijn is, met toegevoegde sinaasappelextracten.

Echte sinaasappelwijn is echter gemaakt van 100% sinaasappels, vergelijkbaar met het proces van normale druivenwijn. Er zijn dan geen extracten toegevoegd. Tarongino is een lokale wijnboer, die al vijf generaties met passie sinaasappels kweekt. De laatste generatie heeft de stap genomen om hier sinaasappelwijn van te maken. Het is de enige wijnboer in Spanje die sinaasappelwijn maakt op deze unieke wijze, duurzaam en op basis van 100% sinaasappels. Tevens is deze wijn laag in calorieën en bevat het een alcoholpercentage van slechts 7%.

Volgens de ondernemers is de smaak is verrassend en subtiel maar met een heel eigen karakter. “Sinaasappelwijn heeft een licht zoete, intense smaak, omdat het met de schil is geweekt. Heerlijk te combineren met lichte gerechten/hapjes en borrelmomenten.”

Houweling en Kemna gaan de Targongino-wijn verkopen in vier varianten: Tarongino Orange, Tarongino Ecologico (gemaakt van gecertificeerde sinaasappels en de biologische variant van de Tarongino Orange), Tarongino Frizzante (de ‘bubbelvariant’ van de Tarongino Orange) en Tarongino Pomelo (de grapefruit variant).

Zie voor meer informatie op: www.sinaasappelwijn.nl.