Het bleef zaterdag niet bij het aanbieden van een poster: de eerste boompjes werden ook meteen geplant.
Het bleef zaterdag niet bij het aanbieden van een poster: de eerste boompjes werden ook meteen geplant. Foto: Ingezonden

Poster helpt bij bevorderen biodiversiteit

Het echtpaar Theo Broersma en Marjolein Broersma-Boonstra uit Holwerd kreeg zaterdag 22 mei een poster overhandigd, met inspiratie voor meer groen rondom hun boerderij. Bovendien staken mensen van het ‘Living Lab Friesland’ én burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân meteen de handen uit de mouwen.

Door de voorbeelden van de poster na te volgen, kan de biodiversiteit (meer soorten planten en dieren) daarvan profiteren. Op de poster staat aangegeven waar wat geplant kan worden en welke dier- en vogelsoorten hier voordeel van hebben. In het kader van een project van het project ‘Herstel Agrarisch Cultuurlandschap Fryslân’ werden hier zaterdag de eerste boompjes en planten geplant. Burgemeester Johannes Kramer overhandigde de poster aan de familie Broersma en hielp mee met planten. Op de foto vooraan v.l.n.r.: Foppe van der Meer, Carla Boonstra en Hans Kroodsma. Achteraan v.l.n.r.: Marjolein Broersma-Boonstra, Theo Broersma, Wiebe Bouma en Anne Jansma. Burgemeester Johannes Kramer loopt tussen de voorste en achterste rij in.