Wethouder Jelle Boerema (VVD) van Noardeast-Fryslân heeft als oud-scheidsrechter verstand van de kwaliteit van voetbalvelden, volgens burgemeester Johannes Kramer.
Wethouder Jelle Boerema (VVD) van Noardeast-Fryslân heeft als oud-scheidsrechter verstand van de kwaliteit van voetbalvelden, volgens burgemeester Johannes Kramer. Archieffoto: Jelle Jeensma

Trainingsveld Friese Boys wordt weer bruikbaar

Het trainingsveld van voetbalvereniging Friese Boys in Kollumerzwaag krijgt een opknapbeurt, zodat het na de zomervakantie weer veilig gebruikt kan worden. Bovendien komt er nieuwe veldverlichting.

De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân stemde na uitvoerige discussie woensdagavond 12 mei 2021 in met de investering van 30.000 euro voor het opknappen van het veld. Dit was afgelopen herfst dusdanig net én slecht verlicht, dat het te gevaarlijk was om er op te trainen.

De voetbalvereniging heeft dinsdagavond 11 mei digitaal een ledenvergadering gehouden over het zelf investeren in nieuwe verlichting van het B-veld. Daar stemden de 'aanwezige' leden unaniem mee in.

"Als het goed is dan krijgen we binnenkort de vergunning en kunnen we los. Tevens worden de lampen op het trainingsveld kosteloos afgesteld, zodat we hier het meeste rendement uithalen", meldt het bestuur van Friese Boys op de website van de vereniging.

Wethouder Jelle Boerema (VVD), voormalig voetbalscheidsrechter met verstand van de kwaliteit van voetbalvelden (volgens burgemeester Johannes Kramer), beloofde dat de velden van de voetbalverenigingen in Burdaard, Holwerd, Oudwoude en Hallum in 2022 aangepakt worden. "Die renovatie zullen we in één keer aanbesteden met één bestek. Dat geeft ongeveer vijf tot tien procent aanbestedingsvoordeel."

Raadslid Cootje Klinkenberg (ALL) vroeg of het niet beter is om dit aanbestedingsvoordeel al dit jaar te behalen, maar daarvoor ontbreekt volgens Boerema het budget.