De koepel bij de Muzykpleats was 23 augustus 2020 open vanwege de presentatie van Kunstroute Achtkarspelen. Maar het grootste deel van 2020 was de Muzykpleats dicht.
De koepel bij de Muzykpleats was 23 augustus 2020 open vanwege de presentatie van Kunstroute Achtkarspelen. Maar het grootste deel van 2020 was de Muzykpleats dicht. Foto: Actief Media

Subsidie De Muzykpleats Buitenpost

De Muzykpleats bij Buitenpost krijgt in verband met de coronamaatregelen een vergoeding van de gemeente Achtkarspelen. Het gaat om 5.288 euro.

Dit geld komt uit een landelijke subsidiepot, bestemd voor de culturele sector, om gederfde inkomsten (enigszins) op te vangen. De gemeente heeft in 2020 geld uit die subsidiepot ontvangen. B. en w. van Achtkarspelen hebben de subsidie onlangs vastgesteld op het bedrag van bijna 5.300 euro. Wanneer theaters en dergelijke weer open mogen, is afhankelijk van de besluiten van het kabinet Rutte III. Het kabinet kijkt hierbij naar de ontwikkeling van het aantal besmettingen met het coronavirus en naar de aantallen mensen die gevaccineerd zijn. Het RIVM heeft onlangs de zestigplussers gevraagd zich te melden om een vaccinatie te kunnen krijgen. Het vaccineren geschiedt vrijwillig.