Afbeelding
Foto: Kees Westra

Eerste steen nieuwbouw openluchtzwembad Trynwâlden

Op zaterdag 1 mei is het zwemseizoen van openluchtzwembad De Sawn Doarpen in Gytsjerk officieel geopend.

Dit jaar is een bijzonder jaar voor het zwembad, omdat er nieuwe kleedaccomodaties worden gebouwd. Door de inzet van tijdelijke voorzieningen kan er dit seizoen toch worden gezwommen. Wethouder Gelbrig Hoekstra van gemeente Tytsjerksteradiel legde symbolisch de eerste steen voor de nieuwbouw.

Met de nieuwbouw investeert gemeente Tytjerksteradiel in duurzaamheid van het zwembad. Het buitenbad wordt straks op temperatuur gehouden middels een warmtepomp en zonnepanelen. Hiermee kan het zwembad weer jaren vooruit.

Wethouder Hoekstra nam een cheque van € 10.000,- in ontvangst van Martin Groters, voorzitter van Stichting SWIM. Dit is onderdeel van de afspraak die tien jaar geleden is gemaakt, toen het bestaansrecht van het zwembad ter discussie stond. Stichting SWIM levert naast deze jaarlijkse financiële bijdrage van de inwoners van de Trynwâlden ook vrijwilligers voor de schoonmaak van het zwembad.

“Met de nieuwbouw van de kleedaccomodaties en de verduurzaming van het zwembad kan het zwembad weer jaren mee. Maar de meeste waardering gaat uit naar de samenwerking met Stichting SWIM, met wie we al tien jaar heel plezierig samenwerken”, zegt wethouder Hoekstra.