Zangeres A Mili en haar band deden hun best het publiek mee te krijgen, 1 juli 2019 op het Simmerdeis-festival in Drachten.
Zangeres A Mili en haar band deden hun best het publiek mee te krijgen, 1 juli 2019 op het Simmerdeis-festival in Drachten. Foto: Archieffoto: Actief Media

‘Simmerdeis' naar september 2021

Het gratis theater- en muziekfestival Simmerdeis in Drachten is voorlopig uitgesteld tot het eerste weekeinde van september 2021. Elkaar ontmoeten, dat is waar Simmerdeis voor staat. Zowel het ontmoeten van elkaar als van artiesten en kunstenaars. Dat is momenteel nog te riskant vanwege het coronavirus.

Daarom heeft de organisatie besloten het festival uit te stellen - in plaats van in juni, wordt het (vooreerst) gehouden op 3, 4 en 5 september. “In de hoop dat er dan minder maatregelen van kracht zijn”, aldus artistiek leider Inge Imelman.

Momenteel is het nog te onzeker of een Simmerdeis-waardige ontmoeting in juni kan plaatsvinden. Om de kans hierop te vergroten wordt Simmerdeis daarom verplaatst naar 3, 4 en 5 september 2021. Maar pas in de loop van de zomer kan wellicht definitief worden besloten.